Krejmeš

Na cesto treba:
pov kilo hladkej muki, dzešec deko kovkusu
dzešec dekov cukru, dva vajca, dakus salikali

Povnina:
jeden kovkus abo maslo
dvacec deko cukru, dva aj pov deca sladkoho mlika,
dva loški hladkej muki

Šicko vedno zahneceme, kec cesto tvardi, priľejeme malomlika abo šmetanki. Rozdzeľime na trojne, iz rizvalkov rozženeme a po jedno pečeme.

Muku uvarime u mlikoj a dame vichladzic. Maslo abo kovkus vimišame iz cukrom a jag budze dobre vimišani ta po kus primišame vichladnuti uvareni puding. Pomascime upečeni cesto a pokladzeme na sebe. Medovnik muši postojec cholem jeden dzeň, žebi pomeknuv.

nazad na recepti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *