Baňiki iz sirom a s jablukoma

Trištverc kilo muki polohrubej a štverc kila hladkej
1 ložička soľi, 8 dekov krištalovoho cukru,
1 šitevpor, kus olaja, 10 dekov droždža,
7 deco mľika

Muku preošejeme a primišame suľ, cukor a šitevpor. U mľikoj rozmijeme droždže a zamišime cesto. Pred domišenim ulejeme olaj a dobre premišame.Ochabime podkisnuc na ceplim mesce. Dokedi nam kišňe, rozrobime sir aj jabluka. Sir rozdrobime, pocukrime, malko posoľime a rozbijeme jedno vajco. Dame aj vanilku abo fakiju. Jabluka zmišame z cukrom, fakijov a vanilkov. Jag nam cesto podkislo, rozdzeľime na štiri častki a dva rozrežeme. Položime do pomascenej britvanki a na verch dame sir, na druhi jabluka a prikrijeme iz druhim cestom, podžobame z vidličkov pomascime z vajcom a pečeme.

(recept dodala pani Irena Šlepecká)

nazad na recepti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *